Saturday, 18 February 2017

shampoo santan melebatkan rambut serta membantu merawat masalah rambut gugur, kelemumur dan kegatalan kulit kepala

anda tercari2 shampoo natural bebas bahan kimia yang dapat merawat masalah

#keguguranrambut
#kelemumur
#kegatalankulitkepala
#rambutbercabang
#rambutrapuh
#rambutjarang
#kulitkepalaberkuping


dan nak cari solusi untuk #rambutlebat hitam berkilat dan mudah diurus? #shampoosantan jawapannya...

tak perlu cakap banyak.. meh akak belanja testimoni dan feedback dari customer2 terchenta...

berminat nak beli...jangan tunggu lama2..
terus wasap 013 771 4413
shampoo santan ni laku kerass dik.. lambat2 habisss..
jangan nanges tepi bucu meja plak

ok.. wasap 013 771 4413 utk pembelian :)













jangan bimbang... shampoo santan tak bau santan langsung! bau oren fresh dari essential oil dalam ramuannya tau



wasap me 013 771 4413 utk tempahan pembelian
nah saya belanja testimoni shampoo santan sikit yaaa... nak lebih2 kena wasap dan beli..hehehe







apa tunggu lagi..
wasap 013 771 4413 untuk pembelian

#shampoosantan #shampoobayi #takpedihmata #bebasbahankimia #shampoobebasSLS
#dropshipneeded #agentneeded#pelebatrambut
#rawatrambutgugur
#shampoosantanjohor #shampoosantanshahalam #shampoosantanbangi #shampoosantanskudai #shampoosantankualaselangor #shampoosantanpahang #shampoosantangambang #shampoosantankotabharu #shampoosantankelantan #shampoosantanpasirmas #shampoosantankubangkerian #shampoosantanputraheights #shampoosantanselangor #shampoosantankualaselangor

petua lebatkan rambut dan krangkan rambut gugur

Assalamualaikum semua

rambut mahkota kita..kan.. 
baik lelaki mahupun wanita.. semua nak rambut lebat hitam berkilat kan.. 
bagi wanita pulak, walau bertudung..penjagaan rambut penting, lagi bertudung lagi kena jaga..kan
takkan nak biar je rambut berbuah..kusut busuk hapak kan..

so.. 
petua orang2 lama kena amal.. baru rambut cantik lebat menawan..
ingat tak tok nenek moyang kita dulu2..
rajin tanak minyak kelapa kan.. tanak2 pastu..haaa sapu lumur kat kepala.. uiiiiii..bau santan bau kelapa menyengat seyyyhh.. 
tapi mereka buat jugak..ye le.. bahan semulajadi memang selamat dan berkesan,,walaupun pada kita baunya kurang menyenangkan..

kita la ni.. nak jugak buat cenggitu.. masalahnya takde masa..pastu payah aih..nak melumur..busuk kepala nak pakai tudung nak g keje.. takkan nak berminyak2 bebau dalam tudung..ye dak akak2?

udah tu nak buat cemana.. ni haaa..
dah ada rupanya santan yang dah diformulate untuk kegunaan kita.. sebijik sama khasiat dengan yang nenek2 kita buat zaman2 dulukala..cuma..yang ni lagi power sebab dah tak da bau santan..
tau ke bau apa? bau orennnnnnnnnn...hurm harummmm sangat
apa ke bendanya tuu..
#shampoosantan kak..

aih shampoo pun santan ke? haaa jangan tak tau
saya dah try.. sekali pakai je..ya robbi..tak penah ku jumpa shampoo best cenggini haaaa.. bukan nak puji lebey2 tau..tapi hakikatnya memang gtu..korang tak caye..korang kena try... pakai sekali je korang dh blh feel dah..

so..dalam entry ni saya nak share produk shampoo #natural bebas bahan kimia. 100% semulajadi.. (tanpa SLS, tanpa paraben dan tanpa silikon...). nak tau apa nama shampoo best ni?

nama diberi : shampoo santan
bahan2 shampoo : 

#santansegar 
#vco atau kita sebut juga sebagai minyak kelapa dara
#essentialoil (oren fresh)
#rosemaryoil
semua ramuan ni memang sgt bagus dan berkesan untuk rawat masalah2 rambut u ols tau.. 

masalah apa yang boleh guna shampoo santan ni.. ?

#kelemumur 
#kegatalankulit kepala
#kepalaberkuping
#rambutgugur
#rambutbercabang
#rambutrapuh
#rambutkusut dan tak terurus

tahu tak??
disebabkan #shampoosantan ni bebas bahan kimia..
ia tak pedihkan mata juga tau..
so.. 
selamat untuk digunakan pada #baby dan #kanak-kanak
masa part ni..kan...saya try buh kat kepala baby saya..umo stahun lebih..uih memang betulll tak pedihmata..dia siap boley gelak2 lagi time kita bilas rambut.. hahaha..memang bestlah
rambut dia pun...aduh makin lembut dan hitam...suka cium..hihi


haaa
kalau anda ada baby atau anak yang rambutnya nipis, kusut dan lambat tumbuh.. 
elok sangat2 lah guna shampoo santan ni.. 
sebab natural dan membantu #menggalakkan pertumbuhan rambut tau..

guna seminggu je pun dah boleh nampak perubahan.
#rambutlebat
#rambuthitam
#anakrambut mula tumbuh
#rambutlicin mudah disikat

tak caya? kena try tengok dulu sebotol.. mesti u ols akan cari saya lagi :) dah ramai yang cenggitu...memula kita gtau..iye ke? boleh ke? betul ke??? banyak woooo soalan die...
tapi... 
bila dah guna...
haaa..baru tau..
bedesup wasap kita gtau..
besh nyeeeeee...
tu leee..org cakap tak caye..
dah try baru tau...hihihi...

dah tu...mehla try dulu sebotol...
wasap2 je kita kat no ni haaaa..
 013 771 4413 
inshaa Allah kita akan cuba response whatsap u ols 
secepat mungkin <3

oh ya.. cite2 je.. nah tengok gambar dan #testimonishampoosantan yang TERBAIK NI...














ni baru sebahagian.. so.. berminat? terus wasap 013 771 4413 untuk tempahan pembelian shampoo santan yang terbaik ni

nak terus jadi dropship@ agen pun boleh.. 
wasap je 013 771 4413 utk info lanjut...
#dropship dan #agen diperlukan 


wasap cecepat ye sementara SEMENTARA QUOTA MASIH ADA NI..KANG DAH TUTUP MELEPAS

jemput ADD kami DI FB dibawah; 
klik >>> fb shampoo santan DAN add

Monday, 6 June 2016

Minyak Kelapa Dara - Produk UTM VIRGIN COCONUT OIL (VCO)

Minyak Kelapa Dara - Produk UTM VIRGIN COCONUT OIL (VCO)

Virgin Coconut Oil adalah produk hasil penyelidikan teknologi tempatan, iaitu oleh Institute of Bioproduct Development (IBD), Universiti Teknologi Malaysia. Ia kemudiannya dipasarkan dengan jenama LivingActive.

Minyak Kelapa Dara dihasilkan daripada santan segar melalui proses integrasi basah tanpa melibatkan haba dan bahan kimia. Sifatnya yang jernih serta mempunyai aroma kelapa yang asli menjadikan ia tidak tengik jika disimpan.

Selamat digunakan untuk semua peringkat umur dalam merawat masalah dan mengekalkan kesihatan seperti meningkatkan imunisasi badan, mengawal berat badan, meningkatkan metabolisma, mengawal kolesterol, membantu sistem pencernaan, membantu pertumbuhan rambut sihat dan rawatan kulit.

Khasiat dan Faedah
Meningkatkan sistem penghadaman dan penyerapan khasiat makanan.
Mengurangkan kesan penuaan, kedutan pada kulit, melembab dan melembutkan kulit.
Mengurangkan risiko dari kesan buasir dan sembelit.
Mengurangkan dan membakar kolestrol dalam badan manusia.
Menggalakkan pertumbuhan sel kulit, rambut dan tubuh badan.
Berupaya menurunkan berat badan.
Mengelakkan dari penyakit demam Denggi dan demam Malaria.
Membekalkan sumber tenaga dengan cepat.
Anti oksida, anti virus, bakteria. Kulat dan parasit yang semulajadi.
Melindungi kesan sinaran ultra ungu dalam cahaya matahari.
Meningkatkan fungsi kelenjar tiroid.
Meningkatkan kadar metabolisma dalam badan.
Meningkat dan memperbaiki sistem pertahanan badan.

Cara penggunaan : Amalkan (makan) setiap hari. Sekali sahaja sebelum tidur (untuk tujuan penjimatan). Komposisi : 120 biji / botol (boleh digunakan sehingga 4 bulan) Bagaimana Asid laurik berfungsi didalam tubuh kita?

Tubuh manusia mengubah asid laurik menjadi monolaurin yang diperlukan untuk membantu mencegah virus dan bakteria yang menyebabkan penyakit seperti herpes, influenza, cytomegalovirus, dan termasuk HIV. Ia membantu dalam memerangi bakteria berbahaya seperti listeria monocytogenes dan pylori heliobacter, dan protozoa berbahaya seperti giardia lamblia. Minyak kelapa dara memberikan berbagai manfaat untuk kesihatan, walaupun fungsinya secara tepat tidak diketahui, ia telah banyak digunakan dalam Ayurveda, kaedah perubatan tradisional India.

Kelebihan dan Khasiat MINYAK KELAPA DARA :

Mengurangkan risiko penyakit jantung
Merangsang metabolisme
Menyokong fungsi tiroid Membantu anda menurunkan dan mengekalkan berat badan yang ideal
Membunuh Virus, bakteria, kulat dan protozoa
Memiliki sifat antioksidan semulajadi
Tidak membebankan organ pankrease
Lemak tepu rantai sederhana. (MCFA – mudah dihadham)
Sudah mula dihadhamkan dengan hanya enzim saliva dan diperut (sangat baik untuk mereka yang ada gangguan pencernaan, masalah metabolik, bayi pramatang yang sistem tubuhnya kurang berkembang.
Dihantar terus ke hati untuk menghasilkan tenaga maksima
Menghasilkan tenaga segera dengan cepat. Ia boleh melalui sel membran mitochondria tanpa perlu bantuan enzim.
Sel jadi cekap dan efisien
Bertindak menghalang pembentukan radikal bebas
Diproses secara organik. Tidak terhasil trans fatty asid beracun yang merosakkan sistem tubuh
Tiada LDL kolesterol
Mengandungi antara 45 – 55 % lauric asid Bersifat antivirus, antibakteria, antifungus, anti protozoa.
Pada kulit, bertindak sebagai perisai tambahan terhadap bahaya sinaran ultra violet (UV)(keremajaan kulit lebih lama) dan penghalang infeksi kuman (mengelakkan jangkitan penyakit kulit) disamping mempercepat pembentukan sel baru(keanjalan dan kelembutan kulit lebih ketara.

Bertindak sebagai anti kanser dan anti histamine (mengelakkan alahan)
Meningkatkan metabolisma. (Sel punya lebih tenaga, menjadikan ia lebih cekap dan efisien)
Meningkatkan daya tahan (endurance)
Memperbaiki pencernaan. (tidak akan cepat lapar, tidak perlu makan banyak dan berat badan terkawal secara semula jadi.
Mempermudah pencernaan mineral dan vitamin (baik untuk warga tua)

Antara manafaat-manfaat Minyak Kelapa Dara:

Masalah Resdung
Minyak kelapa dara adalah pembasmi kuman semulajadi. Dalam tahun 1966, seorang professor farmakologi dan penyelidik di Universiti Michigan telah menemui sifat anti virus dan anti bakteria sejenis lemak tepu aktif yang menjadi bahan penting Minyak kelapa dara. Sejak dari itu lemak tepu aktif ini telah dikenalpasti bersifat anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa. Sifat pembasmi kuman ini telah menjadikan Minyak kelapa dara satu bahan berkesan untuk menentang penyakit disebabkan oleh kuman seperti resdung.

Masalah Tiroid
Minyak kelapa boleh membantu mereka yang mengalami penyakit tiroid. Tidak kira samada ia mengidap hipertiroidisme atau hipotiroidisme. Dalam kedua-dua kes minyak kelapa dapat memberi bermanfaat untuk masalah tiroid. Minyak kelapa dara dapat merangsang fungsi tiroid dan mempunyai pelbagai sifat antiseptik. Minyak kelapa dara juga berkemampuan untuk merangsang metabolisma.

Penjagaan Rambut
Minyak kelapa merupakan salah satu nutrisi semulajadi terbaik untuk rambut. Ia membantu dalam pertumbuhan rambut yang sihat memberikan mereka kulit berkilau. Urutan kepala dengan minyak kelapa dara memastikan bahawa kulit kepala bebas dari kelimumur, kutu, dan telur kutu, bahkan jika kulit kepala anda kering.

Minyak kelapa dara banyak digunakan di benua India untuk rawatan rambut. Ia merupakan penyejuk yang sangat baik dan membantu dalam pertumbuhan semula rambut yang rosak. Ini juga berkhasiat dan menyediakan protein penting yang diperlukan untuk rambut rosak. Oleh kerana itu digunakan sebagai minyak rambut dan digunakan untuk membuat pelbagai penyejuk dan krim mencegah kelimumur. Minyak kelapa dara disapu untuk rawatan rambut.

Penjagaan Kulit
Minyak kelapa dara amat baik untuk digunakan sebagai minyak urut dan pelembab kulit. Ia bertindak sebagai pelembab yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering. Manfaat minyak kelapa pada kulit adalah setanding dengan krim pelembab. Malah ia jauh lebih baik daripada krim pelembab kerana ia diserap kedalam kulit, tidak ada kesan samping pada kulit dengan penggunaan Minyak kelapa dara. Minyak kelapa dara membantu mengelakkan kulit menjadi kering dan mengelupas. Hal ini juga melambatkan proses penuaan dan berkurangnya keanjalan kulit yang biasanya menjadi kendur seiring dengan usia. Minyak kelapa juga membantu dalam merawat pelbagai masalah kulit termasuk psoriasis, dermatitis, eksim dan lain-lain jangkitan kulit. Oleh kerana itu minyak kelapa bentuk bahan dasar berbagai perawatan tubuh produk-produk seperti sabun, lotion, krim, dll, digunakan untuk rawatan kulit.

Melewatkan proses Penuaan
Minyak kelapa membantu dalam melewatkan proses penuaan awal dan penyakit degeneratif kerana sifat antioksidan semulajadi.

Penyakit Jantung
Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi. Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis.

Masalah Berat Badan
Minyak kelapa dara dapat membantu mengurangkan berat badann. Mengandungi asid lemak rantai sederhana yang membantu mengawal berat badan yang berlebihan. Minyak kelapa dara lebih mudah dicerna dan membantu masalah tiroid dan sistem enzim atau penghadaman. Seterusnya, meningkatkan metabolisma tubuh dengan menghilangkan tekanan pada pancreases, membantu pembakaran lemak untuk menghasilkan lebih banyak tenaga dan membantu orang yang gemuk dan kelebihan berat badan dan membantu mengurangkan berat badan mereka. Itulah sebabnya, orang-orang yang tinggal di daerah pantai tropika, yang menjadikan minyak kelapa sebagai sumber makanan utama mereka, biasanya tidak mengalami masalah berat badan, obesiti atau kegemukan.

Untuk Pencernaan
Minyak kelapa dara membantu dalam proses sistem pencernaan dan dapat membantu mengelakkan masalah didalam sistem pencernaan seperti sindrom kerengsaan usus besar. Lemak tepu dalam Minyak kelapa dara memiliki sifat anti mikrob dan membantu dalam menangani pelbagai bakteria, kulat, parasit dan lain-lain, yang menyebabkan gangguan didalam sistem pencernaan. Minyak kelapa dara juga dapat membantu penyerapan zat-zat lain seperti vitamin, mineral dan asid amino.

Sistem imun atau Kekebalan tubuh
Minyak kelapa amat baik untuk sistem kekebalan tubuh. Membantu memperkuat sistem kekebalan tubuh kerana ia mengandungi lipid antimikrobial, asid laurik, asid kaprat dan asid kaprilat yang antikulat, memiliki sifat anti bakteria dan antivirus yang kuat. Tubuh manusia mengubah asid laurik menjadi monolaurin yang diperlukan oleh tubuh untuk membantu dalam menghadapi virus dan bakteria yang menyebabkan penyakit seperti herpes, influenza, cytomegalovirus, dan bahkan HIV. Ia membantu dalam memerangi bakteria berbahaya seperti listeria monocytogenes dan pylori heliobacter, dan protozoa berbahaya seperti giardia lamblia.

Penyembuhan secara semulajadi
Jika diamalkan oleh mereka yang menghadapi masalah kesihatan, membentuk lapisan kimia yang melindungi tubuh daripada jangkitan yang disebabkan oleh debu, kulat, bakteria dan virus yang tidak diperlukan oleh tubuh. Minyak kelapa dara yang paling berkesan pada luka kerana mempercepatkan proses penyembuhan dengan memperbaiki rangkaian yang rosak.

Masalah Jangkitan
Minyak kelapa sangat efektif melawan pelbagai jangkitan kerana sifat-sifatnya antikulat, antivirus, dan antibakteria. Menurut sebuah Pusat Penyelidikan , Minyak kelapa membunuh virus yang menyebabkan influenza, campak, hepatitis, herpes, SARS, dll juga boleh membunuh bakteria yang menyebabkan sakit telinga, infeksi kerongkong, jangkitan saluran kencing, pneumonia, dan gonore. Minyak kelapa dara juga berkesan dalam mencegah kulat dan ragi yang menyebabkan candida, jangkitan kulat kronik, ruam lampin.
Mencegah masalah Hati
Kehadiran trigliserida rantaian sederhana dan asid lemak membantu dalam mencegah penyakit hati kerana zat yang mudah diubah menjadi tenaga apabila ia sampai ke hati, sehingga dapat mengurangkan bebanan pada hati dan juga mencegah penyimpanan lemak.

Kencing Manis atau Diabetes
Minyak kelapa membantu dalam mengawal kadungan gula dalam darah, dan meningkatkan penghasilan insulin. Ini dapat membantu dalam penggunaan glukos didalam darah dengan lebih berkesan, sehingga mencegah dan mengubati masalah kencing manis atau diabetes.

Untuk Tulang
Seperti disebutkan sebelumnya, minyak kelapa meningkatkan kemampuan tubuh kita untuk menyerap mineral penting. Ini termasuk kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk menguatkan tulang. Dengan itu minyak kelapa dara membantu wanita yang terdedah kepada osteoporosis semasa mengalami proses monopos.

Penjagaan Gigi
Kalsium adalah unsur terpenting dalam gigi. Minyak kelapa dara dapat membantu memudahkan penyerapan kalsium oleh tubuh, membantu dalam mendapatkan gigi yang kuat. Minyak kelapa dapat membantu masalah kerosakan gigi.

Untuk Kesihatan
Minyak kelapa dara sering digunakan oleh para atlit untuk menguatkan tubuh dan mereka yang sedang mengamalkan diet. Ini kerana Minyak kelapa dara mengandungi kalori yang lebih rendah daripada minyak lain, kadar lemak yang mudah diubah menjadi tenaga dan tidak menyebabkan pengumpulan lemak pada jantung dan arteri. Minyak kelapa dara dapat membantu meningkatkan tenaga dan stamina, dan dapat meningkatkan prestasi atlit.

Ia juga sangat berkesan dalam menyembuhkan berbagai penyakit yang membawa maut, seperti penyakit jantung, obesiti, dan strok. Di samping itu, kandungan antioksidan yang tinggi di dalam VCO berfungsi untuk mencegah penuaan dan menjaga keseimbangan tubuh. Pada masa in juga, minyak kelapa dara mempunyai pelbagai kegunaan didalam bidang makanan, perubatan, atau pun industri kosmetik
s

sms/ whatsapp 013- 771 4413 utk tempahan


#virgincoconutoil #vco #minyakkelapadara #livingactive #vcoutm

Tuesday, 19 April 2016

tungku besi dan sarung tungku berherba #nawalherbalbeauty

assalamualaikum, selamat pagi mama semua!

dah bertungku hari ni?
jangan abaikan bertungku ya... especially bagi mama yang masih dalam tempoh berpantang

musim2 panas pun still kena bertungku..what??
ye..kenapa? sebabnya yang panasnya cuaca di luar.. tapi otot2 dan dalaman ibu berpantang sebenarnya sejuk dam urat2 masih kembang lagu.. 

jadi memang wajib bertungku... bagi mama yang sangat pentingkan dalaman ye!!
ingat!! badan nak pakai lama dik..

ha ni nak gitau,, 
set bertungku #nawalherbalbeauty ni memang best! mudah digunakan

tungku besinya memang BEST, siap ada sarung tungku berherba lagi.. jadi mama tak perlu susah payah masuk hutan masuk semak nak cari daun2 untuk balut tungku... ye dak? :)
meh tengok apa keistimewaan #tungkubesi nawal ni;

manfaat dan kegunaan tungku besi nawal:

~ menuam perut
~menaikkan peranakan
~mengecutkan rahim
~melegakan sengal badan
~mengurangkan senggugut
~melancarkan perjalanan darah
~mengeluarkan angin, lendir dan darah kotor

** tungku vesi ini diperbuat dari besi tulen dengan berat 2kg
**bertungku bukan sahaja boleh dilakukan dalam tempoh berpantang sahaja..tetapi sangat bagus dilakukan lelaki dan wanita bagi melancarkan perjalanan darah dan mengelakkan kembang urat..

meh tengok cara guna nya pula;


selamat bertungku semua!!!

berminat? jangan tunggu lama..terus whatsap 013-771 4413

#tungkubesi 
#sarungtungkuherba
#setbertungku
#setbersalintradisi

Tuesday, 15 September 2015

SET BERPANTANG TRADISIONAL MODERN

nawal herbal beauty menawarkan set berpantang menggunakan ramuan2 tradisi melayu yang popular dan berhasil mengembalikan kesegaran dan kesihatan ibu. Ramuan yang digunakan adalah 100% herbal tradisi dan mendapat kelulusan KKM bagi semua produk keluarannya.

3 pakej set berpantang ditawarkan buat anda dengan harga serendah RM 267 sahaja

******************************************************************* 

Anda sedang HAMIL?

NAK BADAN LANGSING DALAM MASA 40 HARI?

NAK DALAMAN SIHAT DAN MANTAP?

Nawal Herbal Beauty menyelesaikan masalah anda!
Produk Set Bersalin kami menawarkan rutin penjagaan, perawatan dan pemulihan kesihatan ibu selepas melalui proses bersalin yang amat memeritkan.

Kami faham kesemua ibu mahu menjalani amalan berpantang tradisional dan cara kampung tetapi dengan cara yang mudah, ringkas dan paling utamanya BERKESAN. Produk Set Berpantang kami amat mesra ibu2 berpantang.

nak lihat TESTIMONI?

Sila klik https://www.facebook.com/media/set/?set=a.589969444367749.1073741830.589845147713512&type=3
====================
Kebaikan dan kegunaan produk:
====================

1. Bengkung Ibu
Bengkung zigzag diperbuat daripada kain kasa belacu yang sangat selesa dipakai, kainnya kejap, pemakaiannya sungguh kemas, tidak bergerak menaik atau menurun. Mempunyai 2 tali dan panjang ukuran dia dr bawah dada hingga peha. So pemakaian dia blh fit kan perut, pinggang, pinggul dan peha sekaligus.


2. Tungku Besi
Menuam perut, mengecutkan rahim, melegakan sengal badan, mengurangkan senggugut, melancarkan perjalanan darah, mengeluarkan angin, lendiran dan darah. Berat 2 kg.


3. Sarung Tungku Herba
Untuk membalut tungku besi dan memudahkan ibu bertungku secara tradisional. Ianya diperbuat daripada 100% kain kapas didalamnya mengandungi pelbagai campuran herba.


4. Bedak Panas Syifa
Berfungsi untuk 3 dalam 1; lulur, pilis dan param. Berkesan untuk menghaluskan kulit, menghangatkan badan dan mengelakkan serangan angin semasa dalam tempoh berpantang.


5. Pati Minyak Serai Wangi
100% pati herba serai wangi untuk mandian aromaterapi, urutan badan, menghangat dan membuang angin. Boleh menghalau serangga dan sebagai penyegar udara rumah.


6. Herba Mandian Azzahra
Memberi kesegaran, keharuman dan ketenangan. Membuang angin, mempercepatkan proses penyembuhan luka bersalin, untuk penjagaan luaran dan dalaman wanita. Sesuai digunakan untuk sauna, tangas, mandian ibu dalam pantang.


7. Feminine Wash Manjakani
Ekstrak manjakani dan sireh dengan haruman strawberi yang membantu membersih bahagian intim wanita, mengurangkan bau dan kegatalan dan mengekalkan bahagian intim sentiasa bersih dan terpelihara.


8. Intensive Toning Lotion
Diperbuat daripada ekstrak lemon citrus yang diperkaya dengan elemen untuk membakar dan memecahkan lemak.

 
Set Bersalin A
                     
  SET BERSALIN PAKEJ A (Termasuk semua 8 item di atas):
                                   RM267.00 S/M, RM282 S/S


tak nak beli 1 set? kami pun jual jugak satu-satu... pilih je item mana yg berkenan di hati......


Sms@ whatsapp kami 013-771 4413

Friday, 24 April 2015

IKHTIAR HAMIL DENGAN KACIP FATIMAH UTM


SUKAR HAMIL?

anda berkemungkinan besar mengalami masalah dalaman Rahim
anda ada salah satu masalah di bawah??
sakit pinggang?...

cyst?
fibroid?
senggugut?
miss V longgar?
cepat penat?
rahim jatuh?
menapouse?
keputihan?
kurang nafsu bersama suami?
sukar hamil?
keguguran?
buasir?
lendiran faraj?
haid tak teratur?
pcos?
endometriosis?


jika jawapannya YA.. maka anda rawatan terbaik tanpa ubat untuk anda ialah dengan menggunakan EKSTRAK KACIP FATIMAH UTM


>hasil penyelidikan UTM Skudai
>100% ektrak kacip Fatimah, tidak sebagaimana kacip Fatimah dipasaran yang mengandungi campuran serbuk batang kayu
> halal JAKIM
>KKM
> kami ada makmal tersendiri di UTM
>Selamat digunakan bagi ibu menyusu
>DISARANKAN oleh DOKTOR perubatan



TEMPAHAN? SMS/ WHATSAP SAHAJA KE 0137714413
UNTUK MAKLUMAT LANJUT DAN SEKIRANYA ANDA INGIN MEMBACA SARANAN PAKAR PERUBATAN KAMI..
klik link


 http://hakimhalalshop.blogspot.com/2013/05/kacip-fatimah-phyto-plus-hasil.html

Wednesday, 22 April 2015

FEMININE WASH IBU MENGANDUNG DAN BERPANTANG


IBU2 NAK BERPANTANG CARA TRADISIONAL... TAP SUSAHNYA NAK CARI DAUN2 HERBA UTK MANDI SEGARKAN BADAN KAN?


TAK PERLU RISAU..KAMI ADA SEDIAKAN HERBA2 WANGI DAN ASLI DARI PERKAMPUNGAN ORANG ASLI...MEMANG WANGI DAN MENYEGARKAN BADAN SERTA MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN....MEH TRY MANDIAN HERBA AZ ZAHRA


FEMININE WASH MANJAKANI PULA SESUAI MENGUBATI KEGATALAN, KEPUTIHAN, BAU YANG KURANG ENAK SERTA JANGKITAN KULAT DI BAHAGIAN KELAMIN... LULUS KKM...SELAMAT, HALAL DAN TRADISI...JUGA SELAMA...T DIGUNAKAN UTK IBU2 HAMIL


KAMI JUGA ADA MENYEDIAKAN TUNGKU BESI BESERTA SARUNG TUNGKU BERHERBA UTK MEMUDAHKAN IBU2 BERRUNGKU...SETIAP HARI,,SETIAP MASA TANPA PERLU BERSUSAH PAYAH CARI DAUN2 UTK BALUT TUNGKU...SEMUA SIAP TERSEDIA DIJAHIT DALAM SARUNG TUNGKU HERBA...MEH BELI...MEMANG MUDAH, JIMAT DAN BERBALOI...SARUNG TUNGKU BOLEH TAHAN HINGGA 3 TAHUN...MANAKALA TUNGKU BESI BELI SEKALI JE SEUMUR HIDUP

SMS/ WHATSAPP SEGERA 013-7714413